Vlaanderen
OVAM Toon navigatie menu

Airline tech trolley as a service

Innovatie voor de catering in de lucht

Jaren geleden al verbeterden AeroCat en Econocom de catering op vliegtuigen met een lichte, innovatieve trolley en een economisch model gericht op het gebruik en niet zozeer op het bezit van de trolley. Voordelen zijn onder meer: tot 30% minder brandstofkosten, een lagere CO2-uitstoot, gebruik van recycleerbare materialen, minder onderhoud, een langere levensduur, veiliger en effectiever gebruik van voedsel door een betere koeling, het slimmer benutten van kapitaal, en het hergebruik van tweedehandse trolleys.

De toegenomen digitale mogelijkheden kunnen deze aanzet versterken en verbreden. De fysieke trolley kan uitgroeien tot een Airline Tech Trolley-as-a-Service (ATAAS). Dat betekent een fundamentele transformatie in een tot nu toe conservatieve markt.

Om deze uitdaging aan te gaan werkt Econocom samen met de Gategroup, met 750.000 trolleys in beheer de wereldmarktleider in luchtvaartcatering. Econocom, AeroCat en De Ster (de Vlaamse afdeling van Gategroup) willen met dit project een systeeminnovatie introduceren en implementeren, en zo de transitie naar een circulaire economie vergemakkelijken.

Econocom Lease

Partners Aerocat, De Ster

Thema's Call 2017 ›

Sectoren Technologie › Diensten › Logistiek ›