We organiseren onze acties in zes thematische werkagenda's:
Werkagenda's:
Bio-economie
Circulair Bouwen
Chemie/Kunststoffen
Maakindustrie
Voedselketen
Waterkringlopen
Zeven hefboomwerkingen zorgen voor extra ondersteuning:
Hefboomwerkingen:
Beleidsinstrumenten
Circulair aankopen
Communicatie
Innoveren & Ondernemen
Financiering
Jobs & Vaardigheden
Onderzoek
Wat, waarom en hoe?
Waarom gaan we voor een circulaire economie?
Toekomstbeelden 2050
Hoe zien we onze circulaire toekomst?
Over onze aansturing
Wie stuurt wat bij Vlaanderen Circulair?
Gemeente Temse en Stad Sint-Niklaas inspireren u over het ontwikkelen van een gedragen circulaire strategie samen met lokale stakeholders en het stimuleren van lokaal circulair ondernemerschap. Ze ve…
Dit congres staat volledig in het teken van het nieuwe voorbeeldenboek ‘Stedenbouw kan ook zo; toekomstbestendige stedenbouw en ruimtelijke planning’. Dit boek toont aan hoe het anders kan. Want onda…
De circulaire economie is een hefboom voor een welvarende, gezonde en koolstofneutrale samenleving. Wat betekent dat voor de rol van een lokaal bestuur? Vlaanderen Circulair zet een nieuw doe-netw…
De circulaire economie zet ons op weg naar een koolstofneutrale en niet-vervuilende samenleving. Steden en gemeentes, provincies en POM’s en intergemeentelijke samenwerkingsverbanden spelen een cruci…
Door o.a. de grondstoffenschaarste, energiecrisis, toeleveringsproblemen en de nakende EU Verpakkingsrichtlijn, moeten we het over een andere boeg gooien en terug naar de tekentafel. Hoe kunn…
De circulaire economie is een hefboom voor een welvarende, gezonde en koolstofneutrale samenleving. Wat betekent dat voor de rol van een lokaal bestuur? Vlaanderen Circulair zet een nieuw doe-netwerk…
Enkel voor GDCB leden.
Enkel voor GDCB leden.