Vlaanderen
OVAM Toon navigatie menu

 

Open Call Circulaire Economie

Vlaanderen Circulair lanceert twee projectoproepen om innovatieve en waardevolle circulaire economieprojecten te ondersteunen.

De ronde 2018 is de tweede uitgave. Vorig jaar kregen 63 projecten subsidies. 

De circulaire economie is één van de zeven ‘transitieprioriteiten’ van de Vlaamse regering. Vanuit de OVAM zal Vlaanderen Circulair deze omslag aanwakkeren. Ministers Muyters en Schauvliege zijn samen de voogdijministers voor de circulaire economie. Deze projectoproep kadert in dat beleid.

We lanceren in 2018 twee open calls:

Open Call 2018 Circulaire Stad en Ondernemen

Circulaire stad en ondernemen

Deze subsidies zijn bestemd voor (partnerschappen van) lokale overheden, ondernemingen, onderzoeksinstellingen, organisaties en burgers. We moedigen samenwerkingen met andere partijen in de keten aan (van producent naar consument en terug).

MEER WETEN >

Open Call 2018 Circulair Aankopen

Circulair aankopen

Deze subsidies zijn bestemd voor wie zich ingeschreven heeft als aankoper of ondersteunende partij in de Green Deal Circulair Aankopen. Meerdere partners van de Green Deal mogen uiteraard ook samenwerken.

MEER WETEN >

Over de editie 2017

Minister van Omgeving Joke Schauvliege maakte in 2017 4,8 miljoen euro vrij voor circulaire economieprojecten in Vlaanderen. Vlaanderen Circulair lanceerde daarom twee projectoproepen: een call voor projecten in het kader van de Green Deal Circulair Aankopen en een call voor projecten in de Circulaire Stad of rond Circulair Ondernemen. We ontvingen 134 projectvoorstellen. 63 projecten ontvangen subsidies. 

Ontdek de projecten >

Open Call in statistieken

Download de infobrochures voor de subsidieprojecten van editie 2017:

Open Call Circulaire Stad en Ondernemen

Open Call Circulair Aankopen