Vlaanderen
OVAM Toon navigatie menu

KORTOM LEUVEN

Kortere en efficiëntere ketens voor voedsel en voedselresten in de regio Leuven

 

 

Rikolto België wil een efficiëntere keten voor voedsel in Leuven en omstreken. Het doel van het project is het opzetten van een efficiënt “Korte Keten” -distributieplatform in de rand van Leuven. Hierbij zullen producten opgehaald worden bij producenten in een straal van ongeveer 15 à 20 km rond Leuven.

Het gaat om enerzijds verse producten zoals aardappelen, groenten, fruit, zuivel, vlees en anderzijds verwerkte producten zoals confituren, honing, fruitsappen, bier... Deze zullen geleverd worden bij geïnteresseerde afnemers uit Leuven en nabije omgeving, o.a. horeca, supermarkten, winkels, grootkeukens, voedselteams... Vanuit het platform wordt een efficiënte ophaling georganiseerd en ook een efficiënte levering met milieuvriendelijk transport aangepast aan de stadscontext. Het project stimuleert verduurzaming bij alle keten actoren: producenten, distributie, afnemers. Een deelaspect van het project is het vermijden van voedselafval en het optimaal valoriseren van voedselresten.

 

Rikolto België vzw (Vredeseilanden)

Partners Voedselteams vzw, Provincie Vlaams-Brabant, Streekproducten Vlaams-Brabant vzw, Stad Leuven, Leuven 2030 vzw, Innovatiesteunpunt vzw, Foodwin vzw, Boerenbond

Sectoren

BELANGRIJKSTE
RESULTATEN

 

 

BELANGRIJKSTE
GELEERDE LESSEN

 

 

WAT BRENGT
DE TOEKOMST?