Eerste lichting Circulaire Ambassadeurs zwaait af

maandag 19 december 2022

Op donderdag 8 december vond het slotevenement plaats van het eerste Circular Ambassador Program (CAP). Tijdens het gloednieuwe opleidingstraject vergaarden 50 deelnemers een rugzak vol kennis en vaardigheden die ze kunnen inzetten om binnen hun omgeving werk te maken van verandering. Wil jij deelnemen aan de tweede reeks die in januari start? Schrijf je snel in! Het wordt een boeiende Belgische editie, met deelnemers vanuit het hele land. 

Vlaanderen Circulair biedt in samenwerking met The Argonauts & Möbius en met de steun van LIFE, een opleidingstraject aan dat deelnemers opleidt tot Circulaire Ambassadeurs, via een unieke combinatie van kennis én vaardigheden. De eerste lichting staat klaar om – elk op hun eigen manier - werk te maken van de circulaire transitie. Ze kregen via het CAP-traject een rugzak kennis en vaardigheden mee om binnen hun omgeving werk te maken van verandering.

De eerste editie van het Circular Ambassador Program liep dit najaar van september tot december. Voor de volgende editie in 2023 wordt het deelnemersveld van Vlaanderen uitgebreid met Brussel en Wallonië, voor een echte Belgische editie. De inschrijving voor CAP Belgium is nu open.

CAP ‘22

De 50 ambitieuze deelnemers aan dit gloednieuwe opleidingstraject kwamen in september 2022 voor het eerst samen. Ze verdiepten zich de voorbije maanden in de wereld van de circulaire economie. Om hun traject af te sluiten, zullen ze de cases toelichten waar ze als team aan werkten, en pitchen ze hun oplossingen voor een breder publiek.

In 7 opleidingsdagen, verspreid over 3 blokken, gingen de deelnemers door het volledige ontwerpproces, van probleemexploratie en conceptualisatie tot aan de implementatie.

  • Blok 1 stond in het teken van het hoe, wat en waarom van de circulaire economie én de uitdagingen die hieraan verbonden zijn.
  • Blok 2 gaf de deelnemers nieuwe inzichten rond product- en servicedesign, ecodesign, visie- en toekomstverkenning, geschikte business modellen voor de circulaire economie én prototyping van mogelijke oplossingen.
  • Blok 3 stond in het teken van het impactvol overbrengen van de opgedane kennis via storytelling, pitching en geschikte marketing.

Bekijk hier het volledige foto-album >

Inschrijvingen open voor de tweede editie: CAP Belgium

In het voorjaar van 2023 start de tweede editie van het Circular Ambassador Program. Geïnteresseerden uit Vlaanderen, Brussel én Wallonië kunnen zich inschrijven. 

Meer info >

Deel dit artikel