Vlaanderen
OVAM Toon navigatie menu

Stadslandbouw en dakmoestuinen, een haalbaar recept voor meer duurzaamheid?

Waarover gaat het?

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, dat staat vast. Een dakmoestuin op een nieuw of bestaand gebouw integreren kan daarom een interessante piste zijn.

Onder impuls van Vlaanderen Circulair bundelden Happonomy & ROOF FOOD daarom de krachten om hierrond een webinar te organiseren.

Voor wie?

Deze webinar is speciaal voor projectontwikkelaars, publieke overheden en duurzaamheidsmanagers die nieuwsgierig zijn naar dit duurzaam concept. Naast het opdoen van een flinke dosis inspiratie kan je er ook terecht met je praktische vragen rond de aanleg van een dakmoestuin op een bestaand gebouw of nieuwbouwproject.

In deze webinar deelt Sabien, oprichter van ROOF FOOD haar expertise over stadslandbouw, daktuinen en duurzaamheid. ROOF FOOD is een jong bedrijf dat de boerderij naar de stad wil brengen en begeleiding biedt bij het realiseren van dakmoestuinen. Vijf jaar geleden ging Sabien van start met de aanleg van een dakmoestuin op het dak van het sociaal impact centrum De Punt in Gentbrugge. Ondertussen lopen verschillende andere projecten in Vlaanderen.

Meer weten >

Datum: donderdag 22 oktober 2020

Locatie: ZOOM webinar

Agenda

  • Wat zijn de voor- en nadelen van stadslandbouw en groendaken?
  • Kan je zomaar een moestuin aanleggen op je dak?
  • Technische voorzieningen en tips & tricks rond aanleg en realisatie
  • Wanneer is het zinvol om met een externe partner te werken en wanneer niet?
  • Tijd voor vragen.

Voeg toe aan kalender

Gerelateerde Events