Too good to go

De app tegen voedselverspilling: koop onverkochte maaltijden en bespaar zo geld en voedsel.

Too Good To Go is een Deense app met als groot doel: voedselverspilling tegengaan. Via de app kunnen gebruikers op het einde van de dag maaltijden en voedselproducten bestellen die doorheen de dag niet verkocht zijn en anders toch maar weggegooid zouden worden. En dat aan een lagere prijs.

Jaarlijks wordt meer dan een derde van al het voedsel wereldwijd weggegooid. Bovendien zorgt voedselverspilling voor bijna 10% van de CO2-uitstoot. Too Good To Go wil hier iets aan doen door te voorkomen dat voedsel zomaar weggegooid wordt. Daarom kwamen de ontwikkelaars op het idee voor een app waarop klanten maaltijden en voedselproducten kunnen ‘redden’. Ze bestellen maaltijden die al bereid werden maar niet verkocht zijn geraakt of halen voedsel zoals pistolets, brood of potjes yoghurt op als ze in de rekken zijn blijven liggen.

Wereldwijd maken al meer dan 48 miljoen personen gebruik van de app en samen hebben zij sinds 2016 zo’n 100 miljoen maaltijden gered. Naast het redden van maaltijden, willen de makers Too Good To Go ook gebruiken als een platform om mensen te informeren. Daarom bieden ze een kennishub aan waarin informatie over voedselverspilling gedeeld wordt.

Hoe werkt Too Good To Go juist? Je opent de app rond sluitingstijd en kijkt tussen de lijst van handelaars in jouw buurt of zij nog maaltijden of voedsel over hebben. Je ziet de originele prijs en de prijs die jij ervoor betaalt – die meestal zo’n 70% lager ligt. Vervolgens ga je naar de zaak met je eigen opbergdoosje en neem je de maaltijd mee naar huis. Jij kan dus voordeliger eten en bedrijven verdienen nog iets aan producten die ze anders zouden weggooien. Een win-win.

BELANGRIJKSTE
RESULTATEN

 

 

BELANGRIJKSTE
GELEERDE LESSEN

 

 
2.6 miljoen gebruikers van de Too Good To Go-app
7275 actieve bedrijven op het platform
12 miljoen aantal geredde verrassingspakketten, groeiend

WAT BRENGT
DE TOEKOMST?