Vlaanderen
OVAM Toon navigatie menu

TEAL

Transitie Eco-Artistiek Leven: OmBouwen

 

 
 
 
 

Natuurlijk, artistiek, circulair, milieuvriendelijk én goedkoop bouwen, is dat mogelijk? Zeker wel, volgens Transitie Vlaanderen en Made with Love Projects. Ze bedachten een concept dat op een maand tijd zelf kan gebouwd worden, met een minimum aan begeleiding. Met gerecupereerde materialen zoals ramen, deuren, steunbalken en decoratiematerialen en met sneldrogende kalkhennep in mallen bouwen ze op het domein van Kamp C een demo-versie die diverse innovatieve technieken belicht. Het bouwwerk kan aangebouwd worden aan bestaande vervallen gebouwen, de muren zijn slagregenbestendig, geïsoleerd, vochtregulerend en electrosmog-werend.

De productexpertise van partners Kamp C en Wolf Jordan is zeker een meerwaarde. Komosie bekijkt intussen of en hoe de Vlaamse kringwinkels de tweedehands bouwmaterialen kunnen opslaan en verkopen.

Het bestaande ontwerp laat zich vrij makkelijk aanpassen aan verschillende stijlen om een gezonde en goedkope woning te bouwen of te verbouwen.

Meerdere van deze eco-houses kunnen gebundeld worden in een eco-community met co-housing. Partner architect Hugo Vanderstadt is hierin een autoriteit.

 

 
 
 
 

Download pdf bestand

Made with Love Projects vzw

Partners Komosie vzw, koepel van sociale ondernemers, Kamp C, Eco-architect en co-housingspecialist Hugo Vanderstadt en Eco-bouwmaterialen-specialist Wolf Jordan

Sectoren

BELANGRIJKSTE
RESULTATEN

 

 
 
 
 

BELANGRIJKSTE
GELEERDE LESSEN

 

 
 
 
 

WAT BRENGT
DE TOEKOMST?