SOFAR

Een nieuwe definitie van duurzaam wonen met een transformatieve modulaire sofa voor de circulaire economie

Sofar is de naam van de Belgische design sofa die met je meegroeit én past in de circulaire economie. Het doel van oprichtsters Nele en Esther is om duurzaam leven toegankelijk, esthetisch en leuk te maken. Dat doen ze door een modulaire sofa te ontwerpen die comfort, design, duurzaamheid en service combineert.

Met Sofar ontwierpen Nele en Esther de eerste circulaire, Belgische designsofa. Daarmee willen ze duurzaam wonen toegankelijker maken en de impact van meubels op de afvalberg verkleinen. De circulaire Sofar is comfortabel én modulair. Hierdoor moet hij minder snel vervangen worden.

Voor bedrijven gaat Sofar volop voor 'Interior as a service'. Hierbij wordt samen met klanten de volledige interieurnood bekeken en wordt een kantoor- of lobbyinrichting met enkele Sofars ontworpen inclusief een onderhoudscontract. Zo kan Sofar erop toezien dat onderhoud, eventuele herstellingen of aanpassingen in de meubels met nieuwe hoezen steeds gebeurt.

Hoe gaat dat juist in zijn werk? Samen met Sofar stel jij je ideale sofa samen.

Je start met één van de modellen en kiest dan je eigen stof en afwerkingsmateriaal. Ook het onderhoud van jouw nieuwe Sofar is eenvoudig: de hoezen zijn makkelijk afneembaar en wasbaar. Via een esthetisch verwerkte QR-code krijg je bovendien toegang tot onderhoudstips en een vlekkengids. Verandert er iets in jouw leven? Dan pas je net zo snel je Sofar aan door te kiezen voor een andere opstelling of nieuwe hoezen. Wanneer je toch beslist om afscheid te nemen van je Sofar, wordt hij opgehaald en kan elk onderdeel opnieuw gebruikt worden in een nieuw design.