Sioen

Als onderdeel van Circle-A werkt Sioen mee aan circulaire, veilige bedrijfskledij voor energiebedrijf Alliander.

Sinds 1 maart 2019 werken Alliander en consortium Circle-A samen aan een nieuw project waarmee ze veilige en comfortabele en tegelijk circulaire werkkledij produceren. Ook Sioen maakt onderdeel uit van dit project en staat in voor de productie.

De circulaire eigenschappen van de kledij beginnen al met de lange levensduur. Die wordt gegarandeerd door hoge kwaliteit, comfort en veiligheid. Dragers leveren hun vuile kledij in bij industrieel textiel- en facilitair dienstverlener Elis, waar het gewassen wordt en in de juiste staat wordt terugbezorgd. Daarbij voert Elis de nodige herstellingen en inspecties uit, zodat de kledij steeds voldoet aan de juiste normen.

Dankzij RFID-chips is de kledij traceerbaar en kan ze op het einde van haar levensduur ingenomen en afgevoerd worden naar Frankenhuis. Die textielrecycler vervezelt de kledij en verwerkt ze tot een hoogwaardig product zoals (brandvertragende) bekleding voor auto’s, isolatiemateriaal of een ander product in de geotextiele markt.

Het doel: binnen 10 jaar een volledig circulair kledingpakket aanbieden en kleding laten recyclen tot producten van hetzelfde niveau.

Om er zeker van te zijn dat de kledij comfortabel zit, voerde Alliander een draagproef uit onder 50 medewerkers van diverse functiegroepen. Na de kledij drie maanden lang te dragen, waren de resultaten positief. De uitstraling, pasvorm, functionaliteit en ruime keuze in het pakket waarmee ze onder alle (weers)omstandigheden zo veilig mogelijk kunnen werken, waren doorslaggevend.

Het consortium Circle-A bestaat uit producent van veiligheidskleding Sioen, groothandel Lasaulec, Elis en Frankenhuis. Zij werken samen in het mobiele platform waarmee de gebruiker zelf alles kan regelen in een persoonlijke omgeving. In de app kan hij kleding en PBM’s bestellen of aanbieden om te laten wassen op een zelfgekozen locatie, reparaties doorgeven en alles bijhouden met de track en trace functie.

Sioen

Partners Circle-A, Alliander

Sectoren

Organisaties