Roofing Clips

Circulair dakrandsysteem voor bitumen platte daken

Op zoek naar een manier om perfect recycleerbare bitumen dakbedekking duurzaam af te werken, ontwierp Claerhout Aluminium het kliksysteem ‘Roofing Clips’.

Roofing Clips is een circulair systeem waarmee je platte daken met bitumen volledig waterdicht kan afwerken aan de dakrand. Grote uitdaging van het systeem was dat je de stugge bitumen moet kunnen vastklikken, en dit tot een dikte die kan oplopen tot 8 mm waar de banen elkaar overlappen.
Een veersysteem in het basisprofiel bleek de oplossing. Die geeft Roofing Clips een enorme klemkracht, wat ook bij stormweer geen overbodige luxe is.

Het Roofing Clips dakrandsysteem bestaat uit twee delen: een basisprofiel en een sierlijst.
- Het basisprofiel laat toe de dakrand waterdicht af te werken, zonder dat de bitumen tot tegen de dakrand gebrand moet worden.
- De sierlijst kan achteraf in de gewenste kleur op het basisprofiel geklemd worden. Bijkomende troef van het tweedelige clipssysteem is dat het de krimp van het aluminium perfect opvangt, zonder extra ingrepen.

Dankzij de clips kan je de bitumen dakbedekking eenvoudig circulair ontmantelen. Klik beide delen van de Roofing Clips los van de dakrand (klaar voor hergebruik) en verwijder de bitumen (klaar voor recyclage).
Roofing Clips is een knappe Belgische innovatie van Claerhout Aluminium, klaar om de dakbedekkingsmarkt te veroveren.