Robinetto

Water (met of zonder smaakje) van de tap op events

Robinetto is een leverancier van watertapinstallaties, zowel in verhuur als in verkoop. Voor kantoor, horeca en events. Met een watertap van Robinetto serveer je lekker gekoeld plat en bruisend water. Ook kan je bier op tap serveren en combineren met siropen.

Robinetto gaat voor één miljard minder drankverpakkingen op de afvalberg. Dat is 20% van al de verpakkingen die elk jaar door de Belgische drankenindustrie op de markt wordt gebracht. Dit doen ze door het verpakken en transporteren van water zoveel mogelijk te verminderen.

In 2018 werd Robinetto opgericht door De Leiding cvba met de steun van OVAM. Ze plaatsten meer dan 20 watertaps op 10 grote en kleine festivals. Het was zo een success dat tegen het einde van 2019 meer dan 80 evenementen een watertap gebruikten. Daarnaast plaatsten ze watertaps in meer dan 120 horecazaken. Met een watertap van Robinetto serveer je lekker gekoeld plat en bruisend water. Ook kan je bier op tap serveren en verschillende dranken van siropen maken.

De nood om een watertap in plaats van wegwerpflessen te gebruiken is groot. Recycleren alleen lost het probleem van de afvalberg niet op. Verder wordt er nog veel energie gebruikt om de flessen van de fabriek naar jou te brengen. Met een watertap bespaar je geld en Robinetto geeft tips aan de horecasector over hoe je leidingwater aantrekkelijk kan vermarkten.

In hun eerste jaar heeft Robinetto meer dan één miljoen wegwerpflesjes van 25cl bespaard van de afvalberg. Zo zijn ze onderweg om het transport en de verpakking van water drastisch te verminderen. Om te meten hoeveel verpakkingen ze al hebben uitgespaard, plaatsen ze in iedere watertap die ze verkopen of verhuren een slimme teller. Die teller meet hoeveel water er reeds is getapt, en dus ook hoeveel water niét is verpakt en getransporteerd.

Met een watertap van Robinetto serveer je lekker gekoeld plat en bruisend water, bier op en verschillende dranken van siropen.
                                                                                                                           Foto courtesy Robinetto