Re-Connect

Restart Parties en Escape Room zetten jongeren aan het denken over hun elektronica

Dit project van BOS+ in samenwerking met Catapa, Netwerk Bewust Verbruiken (NBV) en lokale partners in drie steden wil jongeren inzicht geven in het verband tussen hun elektronica, de toeleveringsketen ervan en de gevolgen voor mens en milieu.

We sensibiliseren de jongeren over de problemen die gepaard gaan met de elektronica die we dagelijks gebruiken. Daarvoor organiseren we Restart Parties (Repair Cafés met focus op elektronica) waar jongeren onder begeleiding van vrijwilligers simpele herstellingen kunnen doen aan hun elektronica. We leiden hen in zo in de circulaire economie via een product dat dicht bij hen staat. Ze ervaren wat ze zelf kunnen doen, maar beseffen tegelijk dat het herstel van sommige defecten beter wordt overgelaten aan professionals.

Ook ontwikkelen we een speciale Escape Room rond het thema. Daarnaast reiken we de jongeren ook andere oplossingen aan zoals refurbished aankopen, tips om de software langer te kunnen gebruiken, een kritische blik op reclame ...

We zetten een samenwerking op met professionele herstelshops. Zij staan in voor het moeilijkere herstel en voorzien ons van wisselstukken.

BOS+ tropen

Partners CATAPA, Netwerk Bewust Verbruiken

Sectoren