Project Nekton – Light as a service

Duurzaamheid van bedrijven verbeteren met de adaptieve verlichtingsoplossingen van Project Nekton

Project Nekton biedt duurzame verlichtingsoplossingen die het welzijn, de rentabiliteit en de efficiëntie van ondernemingen verhogen, en er tegelijk voor zorgt dat hun ecologische voetafdruk daalt. Dat doet Project Nekton door gebruik te maken van intelligente, duurzame verlichting die energie bespaart, de werkomgeving optimaliseert en zich aanpast aan de behoeften van elke onderneming.

Ongeveer 12% van het wereldwijde energieverbruik per jaar gaat naar verlichting. Daarom is het belangrijk dat die energie zo duurzaam en efficiënt mogelijk ingezet wordt, terwijl de kosten beperkt blijven. De verlichting van Project Nekton past zich aan aan de omgeving en aan de hoeveelheid beschikbaar daglicht. Hierdoor blijft het energieverbruik van de verlichting beperkt en daalt dus ook de ecologische voetafdruk van de gebruiker.

Light as a Service is een van de manieren waarop Project Nekton duurzame, circulaire verlichting aanbiedt. Deze financiering kan 5, 7 of 10 jaar lopen en nadien uitgebreid worden met 5 extra jaar. Deze kant-en-klare oplossing omvat ontwerp, financiering, installatie en proactief onderhoud, waardoor de energiebesparing aanzienlijk is. Die besparing kan Project Nekton aantonen dankzij het reële verbruik dat op elk moment te checken is via het energiedashboard. Aan het einde van het contract neemt de gebruiker de installatie over of zorgt Project Nekton voor een herbestemming.