Passief rijhuis in de stad

Maak kennis met het circulaire bouwproject van Christophe en Karen

Karen en Christophe werden op 25 april 2019 eigenaar van een rijhuis in Mechelen. Ze hebben er grootse plannen mee: er een passiefhuis van maken waarin ze levenslang kunnen blijven wonen.
Modulair dus, opdat het aan alle toekomstige levensfasen tegemoet kan komen. Een huis als lege blokkendoos waarin ze naar hartenlust kunnen experimenteren. Een huis met een duidelijk duurzaam karakter waarbij ecologische materialen en technieken worden gebruikt, waar circulair bouwen en cradle-to-cradlematerialen centraal staan, en dat onafhankelijk is van fossiele brandstoffen.

Hoe ze dat aanpakken en waar ze nu staan in hun circulair, veranderingsgericht bouwproject documenteren ze uitgebreid op hun website. Die is nog volop in opbouw - het huis komt op de eerste plaats, de website pas daarna ;)

Wil je dus recente info over het project of wil je eens ter plaatse gaan kijken, neem contact op met Christophe en Karen. Ze kijken ernaar uit hun ervaringen te delen en staan open voor alle inbreng van buitenaf.
Ook wie een techniek/product heeft dat hij zou willen uitproberen in de echte wereld, wie hen administratief kan ondersteunen (projectopvolging, subsidiedossiers, sloopinventaris, materiaalpaspoorten, ...), wie denkt dat ze materialen zouden kunnen uitwisselen tussen werven/materiaalbanken, wie het project wil gebruiken als prototype voor gelijkaardige projecten of wie hen kan helpen met het uitdragen van bovenstaande boodschap om alles nog meer te versnellen, is zeker welkom. Christophe en Karen beschouwen hun huis als een labo-woning, waarin ook effectief gewoond zal worden.