We organiseren onze acties in zes thematische werkagenda's:
Werkagenda's:
Bio-economie
Circulair Bouwen
Chemie/Kunststoffen
Maakindustrie
Voedselketen
Waterkringlopen
Zeven hefboomwerkingen zorgen voor extra ondersteuning:
Hefboomwerkingen:
Beleidsinstrumenten
Circulair aankopen
Communicatie
Innoveren & Ondernemen
Financiering
Jobs & Vaardigheden
Onderzoek
Wat, waarom en hoe?
Waarom gaan we voor een circulaire economie?
Toekomstbeelden 2050
Hoe zien we onze circulaire toekomst?
Over onze aansturing
Wie stuurt wat bij Vlaanderen Circulair?
Het lot van het groene preiblad? De vuilnisbak in! Alsof het de dupe van de groentelade is, een stuk afval. Volledig onterecht! Dat vindt hoevewinkel Ons Dagelijks Groen: groene preibladeren zijn een bom vol antioxidanten die smaakvol ontploft op de tong. Dat is de prei-paradox: het beste deel smijten we maar al te vaak weg. Tijd om het lot van het groene preiblad te herschrijven!
Een kleine revolutie
Bij Ons Dagelijks Groen keken ze de prei eens diep in de groene vezels. Daarna besloten ze de bladeren een tweede leven te geven en creëerden ze een keukengeheim waarop zélfs je oma jaloers zou zijn: preikruid! Droog en gemalen voegt het smaak toe aan je omelet, je vis en je spaghetti. Ook je saus krijgt een prei-mium upgrade. Bonus: het kan zout gedeeltelijk vervangen. Dus méér smaak met minder zout – een kleine revolutie in je kruidenrek!
Veel potentieel
Met het preikruid laat Ons Dagelijks Groen op ambachtelijke wijze preikaas, preimosterd, preilikeur en zelfs preipralines (preilines?) maken. Verder krijgen we van Ons Dagelijks Groen ook ons dagelijkse brood: preibrood. Een product waar niemand om vroeg, tót ze het proefden.
Geheim ingrediënt
Met die innovatieve smaakcombinaties laat Ons Dagelijks Groen zien dat duurzaamheid en creativiteit hand in hand gaan, én dat wat ooit restafval was, zo maar het geheime ingrediënt in je volgende gerecht kan worden.
Ons Dagelijks Groen
Sectoren
Thema's
Organisaties