NOOSA® circular fiber

Een revolutie in de duurzaamheid van textiel

De NOOSA® Circular Fiber brengt de textielindustrie naar een duurzaamheidsniveau als nooit tevoren. Dankzij bio-hernieuwbare materialen, zoals suikers, en de baanbrekende NOOCYCLE® technologie, is de vezel oneindig recycleerbaar. Hierdoor blijft afval op zowel pre- als post-consumentniveau beperkt.

De textielindustrie zorgt jaarlijks voor tonnen afval. Niet alleen de productie van vezels en bewerking van stoffen hebben een grote impact op het milieu, ook de afvalproductie is enorm. Daarom garandeert de NOOSA® dat de circulaire fiber eindeloos terug gerecycleerd kan worden tot een zuivere, sterke vezel zonder kwaliteitsverlies.   

De NOOSA® Fiber is gemaakt van suikers, een hernieuwbare bron die de titel ‘bio-vernieuwbare vezel’ draagt. De milieubelasting is aanzienlijk lager dan bij traditionele textielmaterialen. Analyses toonden aan dat de CO2-uitstoot 30% lager is, terwijl er 50% minder water nodig is in vergelijking met het gebruik van katoen.

Het aanbod van NOOSA® bestaat uit vezels, filamenten en gesponnen garens, geschikt voor diverse toepassingen zoals kleding, sportkleding, bekleding en werkkledij. NOOSA® zet dus niet enkel in op duurzaamheid, maar ook op functionaliteit. Het NOOCYCLE® proces zet afgedankt textiel om in 100% nieuwe vezel, waardoor de textielindustrie een ongekend niveau van circulariteit bereikt.