Maison Forton

Een duurzame revolutie in interieurdesign

In een zoektocht naar een duurzamer interieur, richtte Jozefien Forton Maison Forton op. Met haar onderneming maakt ze duurzame tapijten die symbool staan voor een zachte revolutie en geïnspireerd werden door de natuur.

Jozefien is betrokken bij elke stap in het productieproces: ze zocht zelf leveranciers, testte de kwaliteit van de garens en de proefproducten en selecteerde de juiste kleuren en formaten. Dat leverde een eerste collectie op, die de naam Rounded 01. kreeg, verwijzend naar de afgeronde hoeken en tegelijk een ‘zachte’, duurzame revolutie met als ambitie dat hun tapijt nooit meer afval wordt. Ondertussen is er een tweede Pebbles collectie, geïnspireerd door natuur, stenen en organische vormen.

Alle collecties zijn ontworpen met een circulaire mindset en worden lokaal in België geproduceerd. Die circulariteit bevindt zich in het onderhoud, de materialisatie en een terugnamesysteem. De tapijten bestaan voor 80% uit gerecycleerd materiaal, maar Jozefien is volop bezig met het ontwerp van een collectie volledig circulaire tapijten.