Maakfabriek

De Maakfabriek is een deelatelier waar creatievelingen machines en ruimte delen om gebruikte producten te upcyclen.

De Maakfabriek is een deelatelier in Antwerpen waar verschillende makers hun machines en atelierruimte delen. Creatievelingen dragen bij aan de huur en stimuleren elkaar om aan de slag te gaan en om te groeien. Zowel professionals als beginners zijn er welkom.

Gebruikers huren elk een ruimte in het atelier en het hangt van hun noden af hoe groot die is. De ene helft van het atelier bestaat uit die persoonlijke ruimtes, terwijl de andere helft gemeenschappelijke ruimtes zijn die kunnen dienen voor stockage, machinepark, koffiehoek, een bureau en een gedeelde werkruimte.

Zowel beginners als professionals kunnen hun plekje vinden in de Maakfabriek. Ook wat ze produceren kan heel uiteenlopend zijn. Iedereen werkt voor zichzelf, maar kan wel kennis, krachten, inzichten en soms ook projecten en materialen uitwisselen. Tegelijk kan iedereen in de Maakfabriek terecht voor workshops om zo het plezier van het maken te ontdekken.

De makers recupereren zo veel mogelijk restanten van materiaal of defecte voorwerpen om ze zo een tweede leven te geven. Door dat materiaal te recyclen en te upcyclen zorgt de Maakfabriek ervoor dat er minder materiaal op de afvalberg terecht komt.