Vlaanderen
OVAM Toon navigatie menu

Lease a Couch

Couch as a Service

Huren is het nieuwe kopen. Waarom een "wegwerp" zetel kopen die maar korte tijd meegaat terwijl je een duurzame en kwaliteitsvolle zetel kan leasen? Motief Atelier blijft eigenaar van de zetels en is verantwoordelijk voor hergebruik en recyclage. Bovendien worden enkel 2de-hands meubels gebruikt die door Motief Atelier in samenwerking met sociale werkplaatsen geherstoffeerd zijn met natuurlijke en lokale materialen. Vulmaterialen en stoffen worden in co-creatie met lokale landbouwers, bedrijven en ontwerpers bepaald.

We willen duurzame en kwaliteitsvolle zetels leasen om deze op die manier toegankelijk te maken voor starters, mensen met een beperkter budget, of mensen met een tijdelijke woonplaats. Op die manier gaan we in tegen de consumptie van wegwerpartikelen. Motief Atelier blijft eigenaar van de zetels en dus verantwoordelijk voor hergebruik en recyclage van de onderdelen. De lease bevat onderhoud en herstelling. Na de lease wordt de zetel schoongemaakt en indien nodig hersteld of voorzien van een nieuwe stof voor een nieuwe lease.

De positieve effecten op korte en lange termijn op mens en milieu:

  • Afvalberg verminderen door hergebruik van bestaande meubels en promoten van functioneel economisch model
  • Slim product design en duurzaam materiaalgebruik
  • Gebruik van eindige hulpbronnen zoals aardolie verminderen
  • Bewust gebruik van onschadelijke materialen in het interieur
  • Diverse lokale landbouwteelten aanwakkeren door het tonen van toepassingsmogelijkheden
  • Gebruik van lokale, natuurlijke grondstoffen zoals vlas (heeft als teelt weinig pesticiden nodig)
  • Vermindering van CO2 uitstoot door lokale grondstoffen te gebruiken, lokaal te produceren en te verwerken, materialen te vermijden die zware chemische industriële processen nodig hebben
  • Sensibilisering van de consument, minder consumeren, minder bezitten
 
 
 

Motief Atelier VOF

Partners Sofacover bvba, De Schepper - Hof De Neve lv

Sectoren