Kozo circulair wonen

Een nieuwe definitie van leefruimtes met innovatieve modulaire oplossingen voor elke levensstijl

Een mooie, stijlvolle woning bouwen zonder immense voetafdruk op onze planeet: ingenieursduo Ken Spranghers en Michael Lefeber, oprichters van Kozo, maken het waar. Met hun innovatief, dynamisch houtskelet bouwsysteem zorgen ze voor nieuwe, flexibele woonvormen die een huis doen meegroeien met haar bewoners. Ze zetten hiermee een belangrijke stap naar de toekomst van bouwen.

De onderdelen (kolommen, balken, connectoren, panelen) van de woningen of gebouwen worden offsite geprefabriceerd door industriële machines en on-site in zeer korte tijd samengesteld tot een structurele casco bouwschil. Meccano op levensgrote schaal. Het resultaat is duurzaam meegroei- vastgoed dat volledig demonteerbaar is, aanpasbaar naar wensen van de gebruikers, herbruikbaar en makkelijk recycleerbaar. De levensduur van een Kozo structuur kan makkelijker verlengd worden dan een traditioneel of prefab bouwproject. Een economische én ecologische meerwaarde op korte en lange termijn.

Als vertrekpunt biedt Kozo drie basispakketten aan: Flex, Compact en Comfort. Die kunnen allemaal volledig aangepast worden en de verschillende modellen zijn makkelijk ook onderling te combineren.

Kozo Flex bestaat uit een reeks modellen die zowel vrijstaand geplaatst kunnen worden of als uitbreiding aan een hoofdgebouw worden geplaatst. Ze zijn inzetbaar als tuinkantoor, gastenverblijf, veranda of nog veel meer. Ze zijn verplaatsbaar en zijn niet onderhevig aan complexe stedenbouwkundige procedures.

Kozo Compact bestaat uit een reeks compacte woningen waaraan een mezzanine of een volwaardige verdieping toegevoegd kan worden. Het kan dienen als starterswoning, buitenverblijf in de natuur of een seniorenwoning.

De Kozo Comfort, ook wel “de ultieme woonervaring”, bestaat uit een reeks comfortabele woningen van een of twee verdiepingen. Deze woningen kunnen dienstdoen als volwaardige gezinswoning, kangoeroe woning of een groot tweede verblijf.

Website: www.kozo.co
Contact voor afspraken bezoek/verblijf woning Olen: sales@kozo.co
Meer info met betrekking tot ons aanbod: info@kozo.co

Socials
IG: www.instagram.com/kozobuild
FB: www.facebook.com/kozobuild
LN: www.linkedin.com/company/kozobuild

Kozo

Sectoren

Organisaties