Joseffa, live twice

100% circulaire nachtkledij voor dames

Joseffa maakt unieke nachtkledij voor dames. Wat deze nachtkledij zo uniek maakt? De collectie wordt circulair geproduceerd uit preloved herenhemden!

Overhemden van mannen zijn een geweldige bron van fijne kwaliteit katoen in zachte en delicate kleuren en motieven. Bij Joseffa zagen ze dat de eerste levensloop van hemden vaak ten einde liep nadat de kraag van het hemd er gebruikt uit begon te zien. In de meeste van deze gevallen is op dit moment nog meer dan 90% van het textieloppervlak in perfecte staat. Bij Joseffa worden deze hemden verzameld, gesorteerd, gewassen en geselecteerd. Het resultaat is zachte, trendy en unieke nachtkleding.

Naast het  upcyclen van hemden die anders op de afvalberg zouden belanden, wordt per shirt dat verwerkt wordt maar liefst 5000 liter zuiver water uitgespaard! En ook jij kan deel uitmaken van deze cyclus. In samenwerking met CiLAB staat een testproject op poten met circulaire productpaspoorten die consumenten, wederverkopers en recyclers informatie geven over zaken zoals de maat, onderhoudsinstructies maar ook de ecologische impact van de kledij en hoe je ze correct kan recyclen. Op deze manier blijft Joseffa naast 100% circulair en transparant ook herverwerkbaar tot vele volgende levenscycli.

Upcyclen is de "greenest & cleanest"  manier om een nieuw textielproduct te maken.  Daarom steken we bij Joseffa veel aandacht en energie in het ontwikkelen van circulaire snij- en productieprocessen om de weg naar circulaire mode voor allen toegankelijk te maken.

Circular Forever!

Joseffa’s Circular Nightwear

Partners CiLAB Collective

Sectoren

Thema's