Hoe kunst bijdraagt aan duurzame kruisbestuiving

Positieve impact van duurzame en creatieve ideeën

Stephanie Plas van Stuifmeel wil via haar kunstinstallaties burgers en bedrijven bewust maken van de positieve impact die duurzame en creatieve ideeën hebben.

Haar bekendste project tot hiertoe is de herinrichting van de Onze-Lieve-Vrouwestraat, beter bekend als het project LOV. Afvalstromen van lokale bedrijven kregen een tweede leven als zitbanken in dit collectieve, artistieke en sociale straatproject.

De drive van Stephanie is duidelijk. We moeten als mensen en als bedrijven voor de mens én de natuur ontwerpen, omdat die twee onlosmakelijk verbonden zijn. Dat is volgens haar de kracht van kunst: denkwijzen verbinden en verbreden. Ze werkt graag samen met bedrijven, zodat een kruisbestuiving tussen haar creativiteit en hun kennis ontstaat.

Een circulaire economie is in haar ogen een florerende economie, met ondernemingen die de duurzaamheid van de natuur als inspiratiemodel gebruiken. Zo worden het organisaties met een sterke visie, waarin verbinding en creativiteit centraal staan. En waardoor ze heel wendbaar zijn.

Stephanie blikt enthousiast vooruit op nieuwe projecten en samenwerkingen, zoals ontwerpopdrachten, transformatieve workshops en kunstresidenties.