Vlaanderen
OVAM Toon navigatie menu

GreenKit

Een duurzame kit voor moeders

 

 
 

GreenKit wil ouders de zoektocht naar gezonde verzorgingsproducten, duurzaam speelgoed, duurzame kleding, duurzame kamerinrichting, duurzame babyuitzet, … besparen door een gratis ontdekkingsdoos voor aanstaande ouders te verdelen, vol stalen van duurzame producten voor baby en moeder.

Deze doos krijgen ze cadeau bij hun vroedvrouw tijdens de 6e maand van hun zwangerschap. Op deze manier komen de ouders in contact met onder andere circulaire diensten en verantwoorde producten op een moment dat zij actief op zoek gaan naar hoe zij hun wereld voor hun toekomstige kind willen inrichten. Door circulaire en duurzame alternatieven kenbaar en makkelijk toegankelijk te maken, wil GreenKit de norm hiernaartoe verschuiven. 

De doos wordt gratis aangeboden aan de ouders om de drempel naar circulaire, duurzame, ecologische diensten en producten zo laag mogelijk te houden. GreenKit hoopt ouders zo aan te zetten om vanaf het prille begin tweedehands te gebruiken, gebruik in plaats van bezit te stimuleren, wasbare producten in plaats van wegwerpproducten en baby- en milieuvriendelijke verzorgingsproducten te gebruiken, …. Zo zal het voor hun kinderen vanzelfsprekend zijn dat ze het als volwassenen ook zullen doen.

 
 

BELANGRIJKSTE
RESULTATEN

 

 
 

BELANGRIJKSTE
GELEERDE LESSEN

 

 
 

WAT BRENGT
DE TOEKOMST?