Goodless

Uw oplossing voor herbruikbare bekers en voedingsverpakkingen

Goodless verhuurt herbruikbare bekers en voedselverpakkingen aan evenementen, zorgt voor de volledige logistiek en garandeert optimale hygiëne. Dat doen ze via hun SmartCups en SmartBins waardoor de betaler van de beker/verpakking de betaalde waarborg terugkrijgt en die kan achterlaten in een automaat die de terugbetaling regelt zonder tussenkomst van derden.

Goodless uit Deinze is gespecialiseerd in de volledige service van herbruikbare bekers. Volledige service betekent dan ook dat het bedrijf de logistiek van begin tot einde zelf verzorgt: van de levering en het ophalen, tot het afwassen achteraf. Sinds afgelopen zomer is Goodless gefuseerd met Durafest om zo de ecologische activiteiten verder te kunnen uitbreiden en verder mee te bouwen aan een zero waste toekomst.

Al van bij het ontstaan is het de missie van Goodless om herbruikbaar voor elke organisatie toegankelijk te maken en de ervaring voor de eindgebruiker zo eenvoudig mogelijk te houden. Daarom zorgt het bedrijf niet alleen voor de herbruikbare bekers en voedselverpakkingen, maar ook voor de nodige technologie en tools om herbruikbaar efficiënt in te zetten binnen elke organisatie. Hoe klein of hoe groot die ook mag zijn. Een ecologisch verantwoord evenement organiseren wordt gemakkelijker.

Goodless blijft innoveren en bracht zo onder andere SmartCups op de markt: deze slimme beker, gemaakt uit polypropyleen is voorzien van een chip die het betaalproces vereenvoudigt. Bij elke betaling wordt de SmartCup gekoppeld aan het persoonlijke account van de gebruiker. Wanneer de beker leeg is en gedeponeerd wordt in de SmartBin, krijgt de consument automatisch zijn tegoed teruggestort.

Dankzij kwalitatieve materialen, zorgt Goodless ervoor dat de bekers en food packs zo vaak mogelijk herbruikbaar zijn. Na die levenscyclus reycleren ze bovendien de bekers en verpakkingen tot andere hoogwaardige toepassingen. Goodless reinigt al het materiaal zelf om optimale hygiëne te garanderen en ecologischer aan het werk te gaan door waterrecuperatie. Zodra de bekers en food packs gestapeld zijn voor het volgende evenement, worden de dozen verzegeld.

Sinds 2021 is Goodless gefuseerd met Durafest, een andere bedrijf in Dendermonde dat op dezelfde manier en met dezelfde doelen werkt. Samen vormen zij Goodless Smartgroup. Dankzij deze samenwerking kunnen beide bedrijven hun diensten rond duurzame totaaloplossingen van herbruikbare bekers en voedingsverpakkingen voor festivals, events, horeca en bedrijven verder uitbreiden. Zo werkt Goodless achter de schermen aan nieuwe toepassingen en innovaties, en werken beide bedrijven samen aan een internationale uitrol.

 

Partners Westmalle, Lipton, nationale loterij, Stu Bru, Hello Bank, KSA, KLJ, B Better, unilever, Pepsi, Duvel en Liefmans

Sectoren

Thema's

Organisaties

3.000.000 herbuikbare Goodless bekers
120.000.000 wegwerpbekers uitgespaard