Glimps

Van levend organisme tot materiaal

GLIMPS is een design studio die via biofabricage duurzame producten en ervaringen maakt. Biofabricage is het produceren van objecten, materialen en concepten gebaseerd op biologische materialen en processen.

De ultieme missie van GLIMPS is om onze samenleving te begeleiden naar een productietijdperk waarin onze objecten gevormd worden door organismen. De producten die GLIMPS maakt, zijn vaak gebaseerd op afvalstromen en ze zijn vaak composteerbaar nadien. GLIMPS vertelt verhalen, door unieke productconcepten te ontwikkelen of door ervaringen te creëren voor mensen. Zo bouwen ze ook vaak installaties voor tentoonstellingen die innovaties in de circulaire economie tastbaar maken.

Voorbeelden van hun werk: Lumifungi, een lamp gemaakt uit schimmels die op koffiegruis gekweekt worden, een paskamer waar je de post-fossiele stad van 2050 kan beleven, een expostand met algenverf, vegetarisch leder...

GLIMPS gelooft heilig in samenwerking voor duurzaamheid. Het probleem van toxische producten en materialen is zo groot en algemeen verspreid dat iedereen een deel van de oplossing moet zijn. Daarom is GLIMPS een open coöperatie waar iedereen investeerder kan worden en kan aansluiten.