Gerecycleerde granulaten en gerecycleerde zanden

Gerecycleerde granulaten en gerecycleerde zanden hoogwaardiger én ter plaatse toepassen met een mobiele – verrijdbare – betoncentrale

ATF, wegenbouwer in de Antwerpse haven, wil alle projecten duurzamer maken en inzetten op sociale economie. Als bouwbedrijf doen zij dat door aan de slag te gaan met granulaten, de korrels die ontstaan door het breken van puin afkomstig van af- en opbraak, en met uitgegraven bodem. Die granulaten en zanden worden gerecycleerd en krijgen een hoogwaardig nieuw leven in bijvoorbeeld mager beton of stabilisé.

Om het transport te beperken, gebruikt ATF hiervoor een elektrisch aangedreven mobiele betoninstallatie. Door de productie ter plekke te doen worden daarnaast ook de gerecycleerde materialen hoogwaardiger toegepast en wordt productieoverschot voorkomen.

Omdat er zowel technische als praktische uitdagingen zijn, zal ATF samen met het Opzoekingscentrum voor de Wegenbouw de toepassingen, samenstellingen, verwerkbaarheid en prestatie-eisen van het verharde beton bepalen en op basis daarvan maatregelen nemen. Daarbij zullen zij de bijkomende technische richtlijnen voor deze specifieke toepassing uitschrijven en de duurzaamheidsaspecten en de positieve milieu-impact monitoren.

Via de website www.atf.be is een maandelijkse update van het project te volgen.

ATF

Partners Opzoekingscentrum voor de Wegenbouw

Sectoren

Organisaties