Vlaanderen
OVAM Toon navigatie menu

Ecopods

Ervaar alle voordelen van onze wateroplosbare capsules, en maak mee het verschil!

Ecopods zijn wateroplosbare capsules waarmee je krachtig, ecologisch en eenvoudig kan schoonmaken.

Traditionele schoonmaakmiddelen zijn vaak schadelijk voor mens, natuur en materiaal. Daarom bracht Ecopods wateroplosbare capsules op de markt, waarmee schoonmaken een stuk veiliger wordt. De schoonmaakproducten zijn beschikbaar in de vorm van wateroplosbare capsules die je toevoegt aan een emmer water of aan een van de herbruikbare aluminium spuitflessen.

Raf richtte Ecopods in 2017 op nadat hij door zijn ervaring in de schoonmaaksector merkte hoe vervuilend de klassieke schoonmaakproducten zijn. Het werd daarom zijn missie om een veilig, ecologisch en effectief schoonmaakproduct te ontwikkelen voor huishoudelijk gebruik. De nieuwe producten bracht hij op de markt in een wateroplosbare pod, om ook de verpakking zo ecologisch mogelijk te maken. Daarnaast lanceerde hij een aluminium spuitfles die onbeperkt herbruikbaar is en gerecycleerd kan worden.

De capsules zijn supergeconcentreerd, waardoor er een minimum aan vervoer van water nodig is. Dat bespaart ruimte en zorgt dus voor 92% minder CO2-uitstoot. Daarnaast bespaar je 91% afval dankzij de herbruikbare fles en je hebt 95% minder ruimte nodig om producten op te slaan.

De collectie bestaat uit een floor cleaner, all purpose cleaner, ontvetter en bathroom cleaner. Elk product heeft zijn eigen kleur, zodat je je nooit kan vergissen. Ook de spuitflessen zijn voorzien van een label in de juiste kleur. Je voegt de pods toe aan een emmer water of aan de herbruikbare spuitfles en je bent klaar om schoon te maken.