Derbigum

Gerecycleerde dakbedekkingen

Derbigum zorgt voor op maat gemaakte, innovatieve en duurzame dakbanen die zowel energie- als kostenbesparend zijn, hernieuwbare energie produceren en zo de ecologische voetafdruk verkleinen van de gebouwen die ze bedekken.

De dakbedekking die Derbigum gebruikt, is gedeeltelijk gemaakt van gerecycleerde roofing. Het bedrijf heeft behoorlijk wat geïnvesteerd in een recyclageproces voor oude dakbedekking dat de afvalproductie drastisch terugschroeft. Elk jaar recycleert Derbigum zo’n 4000 ton bitumen. Dat is meer dan een kwart van de nodige grondstoffen.

Take-back logistics blijven echter een uitdaging. Derbigum werkt samen met sloopbedrijven en afvalinzamelaars om de grondstoffen tot in hun vestiging te krijgen.

Derbigum verrichte ook pionierswerk met Derbipure, een plantaardige dakbedekking die volledig bitumenvrij is, en die gemaakt is van plantaardige oliën en dennenhars. Het is de eerste plantaardige roofing ter wereld. Derbipure heeft een pH-neutrale coating, waardoor het regenwater terug kan afvloeien naar de natuur zonder enige chemische vervuiling te veroorzaken.