De Neef Chemical Processing

De Neef Chemical Processing recupereert, regenereert en zuivert solventen en andere technische vloeistoffen in de sites van Heist-op-den-Berg en Kallo.

In de industriële wereld zijn solventen van cruciaal belang voor de productie van tal van producten omwille van hun intermediaire rol. Gewoonlijk worden de verzadigde solventen na gebruik voornamelijk verbrand door afvalverwerkende bedrijven. De Neef Chemical Processing (DNCP) is al meer dan 25 jaar actief in het herwinnen van deze afvalstromen en kan die gebruikte solventen terug op de markt brengen aan dezelfde kwaliteit als virgin solventen. Dit maakt dat DNCP een circulaire oplossing biedt voor industriële nijverheid in voornamelijk de chemische en farmaceutische sector.

DNCP gelooft in het duurzaam gebruik van producten en dat kan enkel en alleen als die een gesloten levenscyclus hebben. Het is daarom het doel van DNCP om chemische producten, voornamelijk solventen, terug op de markt te brengen met garantie van behoud van de kwaliteit. Om dat doel te kunnen realiseren, investeert DNCP al ruim 25 jaar in mensen, kennis en technologie om aan de vraag van de markt te beantwoorden. Het bedrijf werkt rechtstreeks samen met industriële producenten of afvalverwerkende bedrijven om solventen en andere technische vloeistoffen te recupereren, regenereren en opzuiveren.

Hoe gaat die zuivering juist in zijn werk? Dat gebeurt door de verschillende distillatietechnieken waarover DNCP beschikt om de vloeistoffen circulair te maken in een continu of batch proces. DNCP heeft twee productiesites in Heist-op-den-Berg en Kallo, waar 13 destillatiekolommen staan met een jaarlijkse capaciteit van meer dan 25 000 m³.

Deze circulaire aanpak heeft verschillende voordelen. Om te beginnen, is de kost van een herwonnen solvent aanzienlijk lager en stabieler dan een virgin solvent. Daarnaast is ook de supply chain cyclus verzekerd omdat er bijna altijd een voorraad is, tenzij die beïnvloed wordt door externe factoren zoals oorlogen of het recente COVID-19. Ten slotte vraagt het herwinnen van solventen minder energie, wat een positieve impact heeft op de CO2-voetafdruk van de industrie.

DNCP staat voor uitmuntendheid in zuivering en “It’s a waste to waste your waste”.

De Neef Chemical Processing

Sectoren

Organisaties