Vlaanderen
OVAM Toon navigatie menu

Custom Territory

Op zoek naar circulaire sneakers

 

 
 

Custom territory is een community van modemakers, ontwerpers en dragers met als missie: een sneaker ontwikkelen gebaseerd op grondstoffen en kennis uit Limburg. LUCA School Of Arts, MIA-H, The School en Ambiorix zijn de organisaties die deze missie vertegenwoordigen.

On- en offline winkels worden overspoeld met modeartikelen, terwijl grondstoffen alleen maar schaarser en duurder worden. Ondanks alarmerende rapporten over vervuiling, verontreiniging en mensonwaardige arbeidsomstandigheden blijft het lineaire modesysteem grondstoffen in een snel tempo herleiden tot afval. Om dit systeem te transformeren, werd het custom territory manifest in het leven geroepen als akkoord tussen modemakers, ontwerpers en dragers uit Limburg om niet langer modeartikelen te importeren maar ze zelf te creëren.

Het manifest:

  • Custom Territory is een netwerk van modemakers, ontwerpers en dragers.
  • Custom Territory wil het mode-systeem transformeren door het te infecteren.
  • Custom Territory wil reproduceren in plaats afdanken.
  • Custom Territory wil creëren in plaats van importeren.
  • Custom Territory wil lokale kennis en grondstoffen activeren.

Vandaag zijn de Custom Territory tekeningen en prototypes premature experimenten van een circulaire sneaker gebaseerd op lokale kennis en grondstoffen. Custom Territory probeert in de eerste plaats het lineaire patroon te doorbreken door makers, ontwerpers en dragers bewust te maken van kracht en het potentieel van een circulair model. De volgende stap is om dit model op lokale schaal te realiseren in samenwerking met Ambiorix, MIA-H en LUCA School Of Arts door vraagstukken over businessmodel, eigenaarschap, materiaal- en productdesign op te lossen.

 
 

BELANGRIJKSTE
RESULTATEN

 

 
 

BELANGRIJKSTE
GELEERDE LESSEN

 

 
 

WAT BRENGT
DE TOEKOMST?