Vlaanderen
OVAM Toon navigatie menu

Circular School Belgium

Circulaire starters wisselen hun kennis en vaardigheden uit

De Circular School Belgium heeft als doel jongeren die circulair aan de slag willen gaan te verbinden, te inspireren en door kennis aan te reiken hen op weg te zetten naar circulaire projecten, als ondernemer of binnen hun werkomgeving. Act4Change heeft als doel een veilige broedplek te zijn voor jonge voortrekkers die willen bijdragen aan de transitie naar een duurzame samenleving. Wij doen dit door te verbinden, te inspireren en door kennis en skills aan te reiken. Er zijn veel initiatieven rond circulaire economie. Toch merken we dat er een gebrek is aan actieve vorming. Het ontwikkelen van young potentials is essentieel.

De Circular School bestaat uit twee weekends en een na-traject waarin deelnemers circulaire projecten uitdenken, prototypen en uitproberen. Het traject heeft een sterke focus op netwerk bouwen en vaardigheden trainen die nodig zijn in circulair ondernemen. Wij bieden een opleidingstraject dat focust op creëren en ondersteunen van circulaire ondernemers. Tegenover de bestaande social business incubators zoals de Climate-Kic Greenhouse in Nederland en Ipropeller, organiseert Act4Change de tussenstap en fungeren we als pre-business incubator met meer focus op ideation. Voorgenoemden zijn sterk gericht op het uitdiepen van nieuwe bedrijfsmodellen. Daarbij is dit traject een aanvulling op de bootcamp circulair ondernemen die Act4Change zelf mee heeft opgezet. Innoverend is dat we ondernemers samen zetten met pre-ondernemers en hen samen het traject laten doorlopen aan de hand van peer-to-peer leren.

De participanten krijgen op korte termijn een opleidingstraject in Circulair Ondernemen. Voor deelnemers betekent dit netwerken, het opbouwen en aanleren van professionele vaardigheden en het versterken van competenties duurzaamheid/circulair ondernemen. Ondernemers werken concrete businessmodellen uit en verfijnen hun circulaire onderneming.

Op lange termijn moeten participanten hun kennis over Circulair Ondernemen en meer algemeen sociale en ecologische duurzaamheid, uitbreiden. Ze zijn geïnspireerd en getriggerd om zelf circulair te ondernemen of circulariteit professioneel te introduceren. Het gevormde netwerk blijft actief.

 
 
 

Download pdf bestand

Act4Change

Partners ATOPIA VZW

Sectoren