Vlaanderen
OVAM Toon navigatie menu

Circulair@Club

De circulaire economie voor senioren

 

 
 

Met het projectvoorstel “circulair@club” willen Neos (het NEtwerk van Ondernemende Senioren) en het Netwerk Bewust Verbruiken de principes van de circulaire economie verder verspreiden. Circulaire economie klinkt nogal abstract en ver-van-mijn-bed voor vele burgers, zeker voor de oudere generatie.

Neos en Netwerk Bewust Verbruiken zoeken daarom een laagdrempelige manier: een concreet en praktisch project op maat in de beschermde en vertrouwde omgeving van het Neos-verenigingsleven. Neos verenigt meer dan 30.000 leden in 209 clubs. Op deze manier groeit bij de leden het besef dat ze circulaire economie via verschillende, vaak eenvoudige ingrepen kunnen verankeren in hun dagelijkse bezigheden. We denken dan aan voorbeelden zoals Repair Cafés, het fietsdeelsysteem ‘Op Wielekes’ of het project ‘Simplify life’ dat burgers stimuleert en activeert om stil te staan bij het nut en de waarde van de pullen die ze bezitten.

En we hopen dat de Neos-leden op hun beurt lokale ambassadeurs worden van het circulaire denken en doen. Tevens is dit project een inspiratiebron voor andere clubs en verenigingen uit het middenveld.

 
 

BELANGRIJKSTE
RESULTATEN

 

 
 

BELANGRIJKSTE
GELEERDE LESSEN

 

 
 

WAT BRENGT
DE TOEKOMST?