We organiseren onze acties in zes thematische werkagenda's:
Werkagenda's:
Bio-economie
Circulair Bouwen
Chemie/Kunststoffen
Maakindustrie
Voedselketen
Waterkringlopen
Zeven hefboomwerkingen zorgen voor extra ondersteuning:
Hefboomwerkingen:
Beleidsinstrumenten
Circulair aankopen
Communicatie
Innoveren & Ondernemen
Financiering
Jobs & Vaardigheden
Onderzoek
Wat, waarom en hoe?
Waarom gaan we voor een circulaire economie?
Toekomstbeelden 2050
Hoe zien we onze circulaire toekomst?
Over onze aansturing
Wie stuurt wat bij Vlaanderen Circulair?
Circuit Antwerpen is een initiatief van De Kringwinkel Antwerpen. In deze circulaire speeltuin vind je bijna alles was je nodig hebt om duurzamer te leven. Dat gaat van lokale producten, tot fietsherstellingen en zelfs een natuurlijke knipbeurt voor je haar. Dit circulaire centrum is terug te vinden in de Palazzo Verde op het Nieuw Zuid in Antwerpen.
Achttien duurzame ondernemers kregen al een vaste plek in Circuit Antwerpen. Een koffiezaak, bloemenwinkel, kapsalon, bakkerij en verschillende andere winkels ontvangen er klanten die op zoek zijn naar duurzame, lokale producten. Naast de winkels zijn er verschillende ateliers terug te vinden die producten herstellen en herbruikbare producten verhuren. Alle ondernemers werken met natuurlijke, duurzame producten en zetten circulariteit centraal in hun manier van werken.
Naast de producten en diensten van de winkels, zijn er op Circuit Antwerpen verschillende andere manieren meer te weten te komen over duurzaamheid of duurzame producten te ontdekken. Zo leidt de circus route bezoekers langs verschillende themahoeken waar ze duurzaamheid op een creatieve manier kunnen ontdekken. De showcases van de winkel tonen verschillende duurzame producten van lokale ondernemers. Voor evenementen op een duurzame locatie, kunnen organisatoren de polyvalente ruimte huren. Om duurzame producten te promoten, organiseert Circuit Antwerpen groepsaankopen waarbij de producten verkrijgbaar zijn aan een lagere prijs.
Naast duurzaamheid, is er op Circuit Antwerpen plaats voor sociale tewerkstelling. Zo krijgen laaggeschoolde werknemers de kans om werkervaring op te doen.