Brauzz

BRAUZZ is een Belgisch merk van ecologische schoonmaakproducten. Zowel de verpakking als de producten zelf zijn duurzaam en schaden het milieu niet.

BRAUZZ is een Belgisch merk van ecologische schoonmaakproducten. Zowel de verpakking als de producten zelf hebben een zo laag mogelijke impact op het milieu, terwijl ze toch het huis snel en eenvoudig schoon krijgen. Het idee achter BRAUZZ: een schone planeet start bij een schoon huishouden.

Plastic is gemaakt om lang mee te gaan, maar het grootste deel wordt maar één keer gebruikt. Slechts 9% wordt wereldwijd gerecycleerd en de rest is in een of andere vorm nog aanwezig op de planeet. Daarom zijn de producten van BRAUZZ gemaakt met herbruikbaar plastic. Bovendien zijn de actieve componenten van schoonmaakproducten gebundeld in een oplosbaar concentraat, dat je toevoegt aan een halve liter water. Zo worden er duizenden liters water bespaard. De schadelijke ingrediënten zijn er alvast uit gelaten.

Jammer genoeg bestaat nog altijd het idee dat de kwaliteit van duurzame en ecologische producten niet voldoet. Ze zijn te duur, werken niet goed, zijn niet leuk om te gebruiken, en ga zo maar verder. BRAUZZ maakt er daarom haar missie van om te laten zien dat die ideeën niet kloppen. “Wij hopen niet alleen dat ons product een steentje bijdraagt aan een mooiere wereld, maar ook dat de mensen inzien dat de stigma’s niet kloppen en in het vervolg ook andere duurzamere of ecologischere producten gaan proberen.”

BRAUZZ denkt niet alleen aan de impact op de planeet, maar ook aan sociale impact. Daarom werkt het bedrijf samen met AMAB, een maatwerkbedrijf in Brussel. Daar werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de productie van duurzame producten.

BRAUZZ

Partners AMAB

Sectoren

Organisaties