Vlaanderen
OVAM Toon navigatie menu

Billie Cup

Een herbruikbare koffiebeker om afval te vermijden

 

 
 

Wegwerpbekers aan de kant, want Billie Cup komt eraan! The coolest new cup in town is een herbruikbare beker voor 1 euro waarborg, verkrijgbaar en inwisselbaar bij alle deelnemende zaken. Take-away zonder afval en verspilling? Billie Cup maakt het mogelijk!

Zin in een koffie of sapje om mee te nemen, maar geen eigen beker bij? Geen probleem als je bij een partner van Billie Cup langsgaat. Je bestelt je drankje in een Billie Cup en betaalt 1 euro waarborg. Is je drankje op? Dan breng je de beker gewoon terug naar één van de zaken en je krijgt je de waarborg terug.

Dit nieuw circulair initiatief komt van Ineke Van Nieuwenhove en Vanessa Debruyne, twee plastic warriors die de strijd aangaan met de afvalbergen in ons land. Met Billie Cup willen ze een gemakkelijk en betaalbaar alternatief op de markt brengen voor dagelijkse take away.

Wegwerpbekers nemen in de publieke vuilnisbakken veel plaats in en zijn een belangrijke bron van zwerfvuil. Ze zijn niet recycleerbaar en het is waanzin dat er water, grondstoffen, energie en transport worden verspild voor iets wat we niet langer dan 10 minuten nodig hebben. Billie Cup kan jarenlang gebruikt worden. Op het eind van de rit kunnen we de bekers ook perfect recycleren.

Billie Cup is een overkoepelend systeem van herbruikbare bekers voor zowel kleine koffiezaken en sapjesbars als grote horecaketens, hogescholen en universiteiten, kantoren en bedrijven, bioscopen en shopping centra, trein- en tankstations. Hoe groter het netwerk, hoe groter ook de impact en het gemak voor de klanten.

De bekers zijn stapelbaar, sterk genoeg voor industriële afwasmachines en beschikbaar in 3 verschillende formaten. Steden kunnen extra investeren in een limited edition met de skyline van hun stad. De deksels zijn beschikbaar in 4 kleuren en kunnen gepersonaliseerd worden. 

 
 

BELANGRIJKSTE
RESULTATEN

 

 
 

BELANGRIJKSTE
GELEERDE LESSEN

 

 
 

WAT BRENGT
DE TOEKOMST?