Atlas Copco / OriginAir

Met OriginAir geeft Atlas Copco oude luchtcompressoren een tweede leven na een grondige revisie, inspectie en testing.

OriginAir is een project van Atlas Copco waarbij gebruikte luchtcompressoren een grondige revisie ondergaan en vervolgens als bijna nieuwe toestellen verkocht worden. Hierdoor krijgen de machines een tweede leven, terwijl ze even betrouwbaar zijn als een gloednieuw model.

Oude luchtcompressoren worden vaak ergens weggestopt of verdwijnen op de afvalberg. En dat terwijl ze misschien nog optimaal bruikbaar zijn na een grondige inspectie. Dat is het idee achter OriginAir, een programma van Atlas Copco. Gebruikte luchtcompressoren worden overgekocht en vervolgens behandeld met de expertise en productkennis van de Original Equipment Manufacturer.

De beschikbare updates en aanpassingen zorgen ervoor dat het product voldoet aan de strengste eisen op gebied van energiezuinigheid en veiligheid. Pas na uitgebreid testen krijgen de machines hun certificaat van OriginAir. Dat is het bewijs van de strenge normen van een vertrouwd merk op gebied van kwaliteit, betrouwbaarheid en wereldwijde serviceondersteuning.

Elke machine die binnenkomt, wordt apart geïnspecteerd en als individueel project onder handen genomen, afhankelijk van de doorgegeven specificaties. Alle toestellen kunnen dus zo aangepast worden dat ze optimaal werken voor de nieuwe eigenaar. Nadien worden ze verkocht met twee jaar garantie.