Ariadne Innovation

De textiel- en mode-industrie maakt duurzamere keuzes met Ariadne Innovation, die vanuit het Ellie.Connect ecosysteem, een digitaal platform vol community, expertise en marketing tools aanbiedt.

Ariadne Innovation is een startup van Julie Lietaer en Florence Lootens, waarmee ze de textiel- en mode-industrie willen wil informeren, inspireren en verbinden om de sector duurzamer te maken. Hiervoor ontwikkelden ze Ellie, een digitale assistent voor alle vragen rond duurzaamheid in de textiel- en mode sector. Via het online platform Ellie.Connect, brengt Ellie, onder andere ontwerpers en fabrikanten met elkaar in contact. Via het online platform krijgen ze de ruimte om projecten uit te werken en om expertise te delen.

De textielindustrie is een van de meest vervuilende sectoren ter wereld. Voor grondstoffen worden liters water verbruikt, kleuren gebeurt grotendeels nog met chemicaliƫn en op het einde van hun levensduur worden stoffen vaak weggegooid. Julie Lietaer wil daar verandering in brengen en ontwierp startte daarom het online ecosysteem Ellie.Connect met oplossingendaarom een online tool om om de sector duurzamer en circulair te maken. Ze richt zich tot ondernemers in de mode- en textielindustrie en spoort hen aan om duurzamere keuzes te maken.

De naam Ariadne komt uit de Griekse mythologie, waar Ariadne met behulp van een draad haar geliefde de weg hielp vinden in een uitdagend labyrint. Op diezelfde manier wil dit digitaal platform eze digitale tool een gids zijn in een doolhof aan duurzame maatregelen die voor ondernemers niet altijd even duidelijk te implementeren zijn.

Naast informeren, inspireren en verbinden, helpt Ellie ondernemers ook op vlak van innovatievemet marketing. Zo is Ellie.Xperify een virtuele showroom waarin textielbedrijven hun duurzame producten kunnen tonen en aanpassen aan hun klanten. Daarnaast is Ellie.Boutique een fysieke booth waarmee producenten op een interactieve manier producten kunnen demonstreren.