inez louwagie

Wie ben ik en wat doe ik

Inez Louwagie
coördinator en innovatiemedewerker
Repair&Share

Repair & Share ondersteunt projecten, bedrijven en overheden die willen bijdragen tot de levensduurverlenging van producten. We delen graag onze expertise op vlak van de repair sector en product/dienst innovaties. We hebben een stevige ervaring met het betrekken van burgers en stakeholders, sociaal inclusief werken, originele partnerschappen en co-creatiemethodes.

Ervaring

Algemene coördinatie van een vzw met verschillende projecten en campagnes rond repair, repareerbaarheid, en circulariteit.
Jaartal: 2019-2023
Sector en thema:
Repair&Share wil de transitie naar een sociaal inclusieve circulaire economie realiseren door ervoor te zorgen dat consumentengoederen zo lang mogelijk in gebruik blijven en zo veel mogelijk worden gedeeld.

Repair&Share voert campagne om de consument te informeren over (het belang van) de repareerbaarheid van producten, en zet pilootprojecten op met als doel het aantal gerepareerde en gedeelde consumentenproducten te doen stijgen. Hiertoe werken we samen met een brede groep organisaties, beleidsmakers en bedrijven uit de sociale en de reguliere economie.

Een greep uit onze huidige projecten:

Met het project Repair Everywhere willen we de drempels voor herstel wegwerken met als doel het aantal reparaties laten toenemen. Hiervoor zetten we herstelinitiatieven in de kijker. Om de prijsdrempel aan te pakken, focussen we vooral op Repair Cafés – waar mensen hun spullen gratis kunnen repareren.

Het project Repair zkt Hub wil het herstellen van elektronische toestellen een boost geven. Met maar liefst 22 partners willen we inzetten op het versterken van de herstelcapaciteit bij sociale ondernemingen en circulaire spelers. Repair zkt Hub gaat voluit voor een collaboratief businessmodel. We brengen alle partners structureel samen rond de tafel om te zoeken naar gedeelde opportuniteiten en oplossingen op maat.

Via het Deel IT project wil Repair&Share de digitale kloof en ongelijke onderwijskansen van financieel kwetsbare gezinnen verkleinen. Dat doen we door samen met lokale partners DEEL IT punten op te starten. In deze DEEL IT punten kunnen gezinnen terecht om een gratis PC of ander toestel te lenen, afhankelijk van hun eigen noden en vaardigheden.

In het Living Lab ‘Herstel Eerst’ onderzoeken we hoe we de circulaire economie in Vlaanderen kunnen versterken door kapotte eletr(on)ische apparaten eerst te repareren en te hergebruiken, in plaats van deze onmiddellijk te recycleren. De focus ligt hierbij op klein huishoudelijk elektro (KHE).

Neem contact op

Status

Open for business

Expert op vlak van

Andere, Consumentengoederen, Rechtvaardige circulaire transitie

Kan helpen met

Coaching, Co-creatie begeleiding, Facilitatie & Netwerking, Proces- & Projectbegeleiding

Gevestigd in regio: Oost-Vlaanderen

Gerelateerde profielen