van lineair naar circulair kantoormeubilair

dinsdag 13 februari 2024

Het verbindend stakeholderevent van het Europese project CEO vindt plaats op 27 februari 2024. Belanghebbenden in de sector van kantoormeubilair komen samen tijdens dit event om de circulaire strategieën bij meubilair te versterken.

Als we denken aan de plek waar we een groot deel van onze tijd doorbrengen, komt vaak het beeld van een bureau naar voren. Een bureau is niet zomaar een stuk meubilair; het is een cruciale omgeving waar ideeën worden geboren, plannen worden gesmeed en werk tot leven komt. Maar te midden van deze bedrijvigheid schuilt een duurzaamheidsuitdaging: de wegwerpmentaliteit die de meubelsector domineert.

Op 27 februari 2024 vindt het Verbindend CEO Stakeholderevent plaats, gastheer van dit evenement is Fedustria. cruciale bijeenkomst voor diegenen die betrokken zijn bij de evolutie van circulair kantoormeubilair. Als jouw bedrijf zich al inzet voor duurzame kantoorpraktijken, of je nu een ontwerper, aankoper, of producent bent, dan is deze bijeenkomst essentieel om de nieuwste inzichten en strategieën te verwerven.

Het Circular Economy Office (CEO)-project staat centraal tijdens dit evenement. Dit ambitieuze initiatief heeft als hoofddoel circulaire strategieën op te schalen en circulaire kantoorpraktijken gemeengoed te maken. Specifiek gericht op circulaire kantoorinterieurs en het nieuwe werken, beoogt het project resultaten en inzichten die gemakkelijk kunnen worden toegepast in verschillende contexten, van scholen en ziekenhuizen tot particuliere huishoudens.

De realiteit van de huidige markt is alarmerend. Elk jaar wordt er in de EU maar liefst 10,5 miljoen ton aan kantoormeubilair weggegooid, waarvan het overgrote deel eindigt op stortplaatsen of in verbrandingsovens. Dit lineaire model is niet alleen ecologisch verwoestend, maar ook economisch onhoudbaar. Als we kijken naar de markt voor kantoormeubilair in de EU, draait deze een jaarlijkse omzet van zo'n 9 miljard euro. Echter, slechts een klein deel van het nieuw geproduceerde kantoormeubilair is recyclebaar. Dit benadrukt de noodzaak om circulaire modellen te omarmen en te stimuleren.

Het CEO-project is een reactie op deze dringende behoefte aan verandering. Met dertien Europese partners aan boord, streeft het naar een circulaire revolutie tegen 2026. De deuren staan open voor alle belanghebbenden in de kantoormeubilairsector, van ontwerpers tot aankopers, van producenten tot gebruikers. Door samen te werken, kunnen we de transitie naar een circulaire toekomst versnellen.

Het verbindende stakeholderevent op 27 februari is een uitgelezen kans om kennis te delen, nieuwe contacten te leggen en deel te worden van een groeiende gemeenschap van circulaire pioniers. Van inspirerende workshops tot boeiende discussies over ecodesign, Het Nieuwe Werken, regelgeving en financiering. Het evenement belooft een cruciale stap te zijn richting een duurzamere toekomst voor onze werkplekken.

Dus, of je nu al actief bent in de circulaire economie of nog aan het begin staat van je reis, jouw bijdrage is van onschatbare waarde. Schrijf je in voor de nieuwsbrief van het CEO-project en neem deel aan de beweging naar een circulaire kantoorpraktijk. Samen kunnen we een positieve verandering teweegbrengen, stap voor stap, bureau voor bureau.

Deelnemen aan het event? Registreer je hier!

CEO stakeholder event 27/02

Deel dit artikel