Terugblik '22

dinsdag 31 januari 2023

Binnen het ambitieus partnerschap Vlaanderen Circulair, trekken partners uit de financiële wereld, social profit, onderzoeksinstellingen, bedrijfsleven en overheden aan de kar van de circulaire transitie. Met succes. Ook in 2022 initieerden we nieuwe initiatieven en diepten we partnerschappen uit. Met een groeiend netwerk zetten we circulariteit hoog op de agenda en zullen we de komende jaren steeds grotere stappen vooruit kunnen zetten.

Je merkte het vast ook. 2022 was een bijzonder jaar voor de circulaire economie in Vlaanderen. Circulair ondernemen verspreidt zich over Vlaanderen en dringt steeds dieper door in alle sectoren. Kleine ondernemingen, lokale besturen, onderwijsinstellingen, financiële organisaties, … ze zoeken steeds vaker naar circulaire oplossingen. Precies die versnelling en verruiming is noodzakelijk om circulariteit mainstream te maken. Om denken en handelen te veranderen. Bij bedrijven, overheden en burgers. Binnen het ambitieus partnerschap Vlaanderen Circulair, trekken partners uit de financiële wereld, social profit, onderzoeksinstellingen, bedrijfsleven en overheden aan de kar van de circulaire transitie. Met succes. Ook in 2022 initieerden we nieuwe initiatieven en diepten we partnerschappen uit. Met een groeiend netwerk zetten we circulariteit hoog op de agenda en zullen we de komende jaren steeds grotere stappen vooruit kunnen zetten. Dit verslag zoomt in op de hoogtepunten die we samen realiseerden in 2022.

Deze terugblik is een interactieve pdf. Bij elk project namen we externe links op naar downloads of online bronnen. Je kan dus eenvoudig doorklikken naar extra info. 

Veel bladerplezier!

Download de terugblik '22 >

Deel dit artikel