Alles wat je wilde weten over wasbare luiers

woensdag 12 oktober 2022

Het gebruik van wegwerpluiers levert 800 tot 1000 kilo afval op per kind over de hele luierperiode. Wil je die afvalberg mee helpen verkleinen, dan zijn wasbare luiers een perfect alternatief. Maar zijn ze voor jou wel een haalbare kaart? Een nieuw, helder e-book geeft je antwoord op al je vragen.

Waarom zou je kiezen voor wasbare luiers? Is dat niet iets voor ouders en kinderverzorg(st)ers met te veel tijd - die ze sowieso niet hebben? Zijn die luiers écht beter voor het milieu? Hoeveel kosten ze? Hoe zit het met de hygiëne? Hoe verloopt het wassen van de luiers in een kinderopvang? En zijn luiers met ingebouwde extra ultra dry night happy baby skincare comfort patches echt niet beter voor mijn baby? …

In een helder e-book verzamelden we alle info over wasbare luiers. We spelen open kaart, maken komaf met mythes en laten ervaringsdeskundigen aan het woord. Niet de baby’s natuurlijk, wel degenen die er elke dag met veel liefde voor zorgen.

Heb je (een) baby(‘s) in huis of is er eentje op komst? Dan vind je in het e-book ‘Alles wat je moet weten over wasbare luiers een antwoord op al je vragen, zodat je zelf geïnformeerd kan kiezen of wasbaar iets is voor jou, of niet.

De stad Gent publiceerde een studierapport rond de omschakeling van wegwerp naar wasbare luiers in de kinderopvang van Gent. De studie berekent het financieel plaatje voor deze omschakeling bij een kinderdagverblijf. Je kan het rapport hier lezen.

Dit e-book kwam tot stand in samenwerking met de OVAM. Je kan op de website van OVAM terecht voor meer informatie over hoe je kan KWITTEN met wegwerpluiers

Deel dit artikel