C-CalC

C-CalC laat toe de circulariteit van gebouwen volgens meerdere criteria te evalueren. De tool geeft aan de gebouwen een label, die de integratie van de concepten van circulaire economie in het project weergeeft.

C-CalcDe Circulaire Calculator C-CalC, uitgebracht door Cenergie, is een evaluatietool om de circulariteit van gebouwen te meten. Aan de hand van verschillende criteria ondergebracht in drie grote domeinen – materialen, aanpasbaarheid en projectbeheer – wordt een finale score toegekend aan het gebouw in een range van A tot H. Het doel van de tool is om kwantitatief de circulariteit van gebouwen te meten en te vergelijken om zo gerichtere keuzes te maken in het ontwerpproces. 

De tool kan dankzij zijn opbouw perfect gebruikt worden als leidraad voor een circulair ontwerp. Hij kan daarnaast ook als beslissingsinstrument dienen om bepaalde circulaire keuzes tijdens het ontwerpproces tegenover elkaar af te toetsen en naar klant of bouwheer te verantwoorden. Door het geven van geaggregeerde scores, kan C-CalC ook gebruikt worden om verschillende gebouwen binnen of buiten het eigen patrimonium met elkaar te vergelijken.

(Bron: Circubuild)

Naar C-Calc >

Uitgever Cenergie

Categorieën Ontwerpen › Meten / evalueren ›

Gerelateerde tools