Vlaanderen
OVAM Toon navigatie menu

Skili

Verhuur van skikledij en accessoires

SkiLi is het eerste bedrijf dat skikledij verhuurt in Europa. Het werd opgericht in 2013 door drie bevriende twintigers. Ze legden 10.000 euro spaargeld bij elkaar om skipakken aan te kopen en te aan te bieden via een onlineverhuursite. Tijdens hun eerste seizoen verhuurden ze 150 artikelen. Het doel voor SkiLi’s tweede winter was 500 artikelen.

Klanten geven op de website aan wanneer ze op vakantie gaan, en selecteren wat ze willen huren. SkiLi stuurt vervolgens de skikledij op. Met de retoursticker bezorgen de klanten na hun vakantie alles terug.

De eerste doelgroep van SkiLi waren kinderen op sneeuwklassen. Verhuur is voor hen het aantrekkelijkst, want zij groeien snel uit de kledij.

Het bedrijf biedt ondertussen ook skikledij voor volwassenen aan, en doet verzending naar het buitenland. Een skijas voor tien dagen huren kost zo’n 40 euro voor volwassenen, en tussen 20 en 30 euro voor kinderen. Verzending en retour zijn gratis boven een totaalbedrag van 45 euro.

SkiLi sloot inmiddels ook een contract af met Thomas Cook en Neckermann. Klanten die in België of Nederland een skivakantie boeken, krijgen automatisch de mogelijkheid om via SkiLi skikledij te huren.