Vlaanderen
OVAM Toon navigatie menu

Cirkel Sector Genk

Living lab voor circulaire economie

Cirkel Sector Genk is een living lab met als missie: het documenteren van materialen en kennis uit Genk (Cirkel Sector BIB), het ontwerpen van duurzame materiaaltoepassingen (Materiaal LAB) en circulaire diensten (Dienst LAB), en het ontwikkelen en testen van circulaire businessmodellen (Pilootprojecten).

Steenkoolmijnen en autobouwers behoren tot het industriële verleden van Genk. Cirkel Sector toont de toekomstvisie van Genk als circulaire stad. Deze visie werd neergeschreven in het beleidsrapport RE-MINE Poort Genk. Dat wil de (logistieke) verbindingen tussen bedrijven en bedrijfslocaties verbeteren zodat de economische activiteiten beter kunnen aansluiten op de stedelijke dynamiek. Dat zorgt voor een hoge ruimtelijke efficiëntie, met gesloten energie- en materialenstromen en mobiliteit.

Genk staat bekend als kenniscentrum voor de maakindustrie, de logistieke en de designsector. De stad is ook een hub voor natuurlijke en industriële materiaalstromen. Kennis en materialen zijn al aanwezig, dus de volgende stap is het op- en uitbouwen van Cirkel Sector Genk.

LUCA School of Arts

Partners Katholieke Universiteit Leuven, Stebo, Ikea Distribution Benelux, BOS+ tropen, UHasselt

Thema's Call 2017 ›

Sectoren Technologie › Diensten ›