Vlaanderen
OVAM Toon navigatie menu

Circular Bytes

Digitale technologieën boosten de circulaire economie

Het Internet of Things en digitale technologieën zijn een opsteker voor de circulaire economie. Ze laten bijvoorbeeld toe om in kaart te brengen waar een apparaat zich bevindt, in welke staat het verkeert en welke materialen het bevat.

Agoria verenigt zo’n 1750 bedrijven van de Belgische technologische industrie. In het Circular Bytes project verbond het aanbieders van digitale technologieën en potentiële gebruikers met elkaar voor een efficiënter grondstoffengebruik en voor nieuwe waardecreatie. Het doel: de kennis vergroten over welke digitale technologieën al beschikbaar zijn om circulair ondernemen vooruit te helpen, en bijdragen tot het leren over dit nieuwe domein.

Als resultaat presenteren de projectpartners een casebook 'Zo werkt de digitale circulaire economie'. Er werd vertrokken vanuit concrete vragen en de praktijkervaringen van de maak- en recyclagebedrijven die deelnamen aan Circular Bytes. Komen achtereenvolgens aan bod:

  • Wat zijn succesvolle strategieën voor circulair ondernemen?
  • Welke informatie over producten kan deze strategieën ondersteunen? Waar vindt u de nodige data? En hoe slim of geconnecteerd moeten producten zijn om de nodige gegevens te verzamelen?
  • Hoe vertaalt u de verzamelde, onbewerkte gegevens in datagedreven beslissingen die uw circulaire oplossing ondersteunen?
  • Hoe bouwt u de circulaire, digitaal ondersteunde bedrijfsstrategie stap voor stap op?

Ook 12 inspirerende cases waarin digitaal en circulair elkaar versterken, vindt u in het casebook.

 

Agoria

Partners Sirris, IMEC, Go4Circle

Thema's Call 2017 ›

Sectoren Technologie › Diensten ›

Resultaat

Als resultaat presenteren de projectpartners een casebook 'Zo werkt de digitale circulaire economie'.