Vlaanderen
OVAM Toon navigatie menu

WAVE (WAter Vision@fEstivals)

Festivals willen recycleren

Wat gebeurt er met het afvalwater op de zomerse festivals? Al te vaak wordt het onbehandeld geloosd in de plaatselijke waterlopen. Of afgevoerd met vrachtwagens, die CO2 en NOx uitstoten en fijnstof produceren. Folkfestival Dranouter gaat voor een andere aanpak.


De organisatoren van festivals als Dranouter, Ieperfest en Tomorrowland willen een voorbeeld stellen op het vlak van duurzaamheid. Zij willen een beter inzicht krijgen in de waterstromen en hoe ze die kunnen hergebruiken. Ze willen ook grondstoffen terugwinnen uit urine en PET-flessen vervangen door een duurzamer alternatief.

Uit deze wensen ontstond een project uit de creatieve geesten van Folkfestival Dranouter, Ugent, Vlakwa, Bosaq en Tuincreatie Wouter Igodt. De partners bouwen bruggen tussen amusement, beleving, verstandig omspringen met energie en water en afvalreductie (door bv. herbruikbare bekers). In de festivalzomers 2018 en 2019 zullen hun oplossingen, nieuwe ideeën en inzichten uitgebreid gedemonstreerd worden op het Festival Dranouter. Daarover zullen ze maximaal communiceren naar andere festivalorganisatoren en -bezoekers.

Folkfestival Dranouter

Partners Universiteit Gent, Tuincreatie Wouter Igodt, BOSAQ, Vlaams Kenniscentrum Water (Vlakwa)

Sectoren