We organiseren onze acties in zes thematische werkagenda's:
Werkagenda's:
Bio-economie
Circulair Bouwen
Chemie/Kunststoffen
Maakindustrie
Voedselketen
Waterkringlopen
Zeven hefboomwerkingen zorgen voor extra ondersteuning:
Hefboomwerkingen:
Beleidsinstrumenten
Circulair aankopen
Communicatie
Innoveren & Ondernemen
Financiering
Jobs & Vaardigheden
Onderzoek
Wat, waarom en hoe?
Waarom gaan we voor een circulaire economie?
Toekomstbeelden 2050
Hoe zien we onze circulaire toekomst?
Over onze aansturing
Wie stuurt wat bij Vlaanderen Circulair?
Wereldwijd gaat 10% van de tomatenteelt verloren omdat de vruchten niet volgroeien voor het einde van het oogstseizoen. Deze onrijpe, groene tomaten gaan verloren door ontbinding. Ze worden immers niet geoogst omdat ze tomatine en solanine bevatten, en die zijn schadelijk bij menselijke consumptie.
De verliesstroom kan gevaloriseerd worden door fermentatie. Doelstelling van dit project is om deze culinaire opwaardering te testen op de markt. Een project van Eatmosphere met Monde des Milles couleurs, maatwerkbedrijf Sowepo, Foodlab Proef, Fermenthings, ILVO en Stad Poperinge.
Eatmosphere
Partners Sowepo VZW, GCV Mille Couleurs, Foodlab Proef bv, Stad Poperinge, Fermenthings
Sectoren