Vlaanderen
OVAM Toon navigatie menu

tspelopdewagen: Inclusie circulaire ambassadeur

Een inclusief spelletjescafé voor personen met een beperking

 

 
 

Tspelopdewagen vzw werd opgericht met enkele doelen voor ogen. Personen met een verstandelijke beperking laten optreden als ambassadeur voor plaatselijke invulling van meerdere voorbeeldprojecten inzake circulaire economie. We richten een opleidingscentrum voor arbeid en wonen op. Via het oprichten van een inclusieve koffiebar en spelletjescafé. Hiermee willen we het project duurzaam exploiteren en uitbreiden met voorbeeldprojecten inzake circulaire economie.

Het uitbouwen van een inclusief spelletjescafé

Dit zal een plaats worden waar de mensen zich welkom voelen om een spelletje te spelen, een drankje te drinken en een babbeltje te slaan. Binnen het concept willen we de mogelijkheid bieden voor personen met een verstandelijke beperking om hier de eerste stappen te zetten op de arbeidsmarkt, met het oog op het vinden van een volwaardige job op maat.

Opzetten van een opleidingscentrum

Hier kunnen personen met een verstandelijke beperking van uit de omgeving leren om te werken. Deze training moet leiden tot doorstroming naar de reguliere arbeid binnen horeca. Op langere termijn voorzien we ook een training naar het organiseren van zelfstandig wonen.

De renovatie van het pand zal volgens circulaire principes gedaan worden en ook verder geïmplementeerd worden in de koffiebar. Horeca brengt afval met zich mee, via verschillende projecten o.a. koffiegruis als voedingsbodem voor zwammen, willen we de afvalstroom zo klein mogelijk houden.

 
 

tspelopdewagen vzw

Sectoren

BELANGRIJKSTE
RESULTATEN

 

 
 

BELANGRIJKSTE
GELEERDE LESSEN

 

 
 

WAT BRENGT
DE TOEKOMST?