Vlaanderen
OVAM Toon navigatie menu

Nieuw Zuid Circular experience

Circulair als beleving

Vanuit "Circular experience" wordt een volledige woonwijk meegenomen en uitgedaagd om doorheen beleving, ontmoeting en modellen van leasing, sharing, redesign, etc. te komen tot een duurzaam samenleven. De gedragsverandering heeft plaats vanuit beleving en convenience, niet vanuit noodzaak, maar vanuit het comfort en het plezier om mee te gaan in deze mindset.

Beleving zorgt voor een laagdrempelige manier van kennis verwerven en uitwisselen/ontmoeten. Door ons op verschillende segmenten te focussen: horeca, cultuur, retail, makers etc. willen we een breed publiek bereiken die allen vanuit een andere interesse toekomen. In onze hub kan je dan zelf op een fijne en aantrekkelijke manier volgens eigen behoefte en “goesting” ongedwongen kennismaken met circulaire thema’s.

Kringwinkel Antwerpen brengt haar ervaring rond atelier werking en upcycling, repair en redesign en verhuur en leasing modellen in. Congé brengt haar expertise op vlak van beleving, the pleasure of doing things en hoe dit optimaal laten ontstaan binnen een gegeven context. Het probleem van vele gedragsveranderingsmodellen is dat ze starten bij een educatieve fase. Mensen dienen tot inzicht te komen. Ervaring leert echter dat het onder ogen zien van harde realiteiten ook remmend kan werken en zelfs een negatief effect heeft. Door het gewenste gedrag te laten ontstaan vanuit beleving en pas later educatieve componenten toe te voegen kan men op meer efficiënte wijze tot een beter resultaat komen.

Tijdens ons experiment rond dit circulaire belevingsmodel zullen we het model constant evalueren en in een opschaalbaar model proberen gieten. Zo kunnen we ondernemers, horeca - retail - events -..., ondersteunen in het creëren van een circulaire dienst en bedrijven die werken rond circulaire materie, zoals Kringwinkels etc. zullen we leren in te zetten op beleving vanuit onze eigen ervaringen.

 
 

De Kringwinkel Antwerpen vzw

Partners Congé nv

Sectoren